Sayfalar

13 Ocak 2016 Çarşamba

Seminar Of Fashion and Cosmetics


13 Ocak'ta Kadir Has Üniversitesinde gerçekleşen "Moda ve Kozmetik" üzerine bir etkinliğe katıldım. Organizasyon IFA Paris sponsorluğunda düzenlendi. Bu etkinliği bu zamana kadar harika organizasyonlar düzenleyen ve bu konuda kendilerini daha da geliştirmeyi planlayan Moda Kariyeri grubuna borçluyuz. Etkinlikte eğitmenimiz Ebru Akkaya bize parfüm ve kozmetik üzerine bilgiler verdi. Parfümün çıkış noktası ve geçmişten geleceğe nasıl bir yol çizdiği konusunda ayrıntılı bilgiler öğrendik.

Bilmeyenler için modern parfümünün başlangıcı; "1370 Macarlar'ın Kraliçe Elizabeth'inin kullanımı için Macaristan topraklarında üretilen parfüm, dünyadaki ilk modern parfüm olarak kabul edilmiş. 70 yaşında ve sağlığı günden güne kötüye giden Macar Kraliçesi'ne bir keşiş bu parfümü vermiş ve Kraliçe parfümü sürmeye başladığı andan itibaren iyileşmeye başlamış. Sonunda Kraliçe sağlığına öyle kavuşmuş, öyle gençleşmiş ki Polonya'nın Kralı kendisine aşık olmuş ve evlenme teklif etmiş." Bu hikayeyi ilk duyduğumuzda biz de çok şaşırmıştık ve o anlık dikkatimizi çekmişti. Çünkü hikayede parfümün insan üzerindeki etkisinin ne kadar önemli olduğunu daha o günlerde bile geçerliliğinin devam ettiğini gösterdi.




Moda Kariyeri grubunun kurucus Aslı Özbek ile de gelecekteki etkinlikler ve planlar hakkında konuşma fırsatı da buldum. İlerleyen zamanlarda diğer etkinliklerde tekrar görüşeceğimizden ve ona bu etkinlik hakkında teşekkürlerimizi ilettik. Ve ayrıca etkinlik sonrası IFA Paris tarafından sertifika verildi. 
Bu organizasyon için başta eğitmen Ebru Akkaya, IFA Paris ve Moda Kariyeri grubuna teşekkür ederiz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder